En spännande smakkombination av kaffe, socker och citron. Serveras som en bufférätt.
Apelsinblomvattnet i receptet kan bytas mot apelsinjuice.
Instruktioner
- Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar och lägg den i dubbla plastpåsar.
- Mal kaffebönor, kardemumma och rosépeppar i en mixer eller mortel. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda kaffekryddpulvret med ingefära, citronsaft, citronskal, olivolja och socker tills sockret har löst sig. Tillsätt apelsinblomvatten eller juice och vitlök. Häll marinaden över kycklingbitarna och marinera i minst 2 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
Häll av marinaden och lägg kycklingbitarna på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Krydda med salt.
Låt svalna och trä upp bitarna på spett.
Publicerat den
21 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jösses, detta måste jag bara testa! jag har försök hitta nåt recept på kyckling med kaffe i. nu så har jag hittat det tror jag :) återkommer med betyg