Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe och muscavadomarinerad kyckling på spett

(1 kommentar)  
Skriv ut

En spännande smakkombination av kaffe, socker och citron. Serveras som en bufférätt. Apelsinblomvattnet i receptet kan bytas mot apelsinjuice.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar och lägg den i dubbla plastpåsar.
  2. Mal kaffebönor, kardemumma och rosépeppar i en mixer eller mortel. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda kaffekryddpulvret med ingefära, citronsaft, citronskal, olivolja och socker tills sockret har löst sig. Tillsätt apelsinblomvatten eller juice och vitlök. Häll marinaden över kycklingbitarna och marinera i minst 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Häll av marinaden och lägg kycklingbitarna på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Krydda med salt. Låt svalna och trä upp bitarna på spett.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emseli 4 augusti 2013

    jösses, detta måste jag bara testa! jag har försök hitta nåt recept på kyckling med kaffe i. nu så har jag hittat det tror jag :) återkommer med betyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.