Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig biffsallad

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Hittade den här goda salladen i Buffé tidningen och gjorde den ikväll tillsammans med fisk-kakor med syrlig dipsås. Jisses vilken thaiafton vi hade här hemma! Jättegott. :) Men jag halverade recepten, för det var bufférecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finriv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Blanda med fisksås, limejuice och socker till marinad i en skål.
  2. Skär köttet i 4x1 cm strimlor och stek dem i en het stekpanna i lite olja cirka 1 minut. Låt svalna.
  3. Hacka koriandern grovt. Skala och strimla scharlottenlöken tunt. Skär hälften av salladslöken i tunna strimlor. Blanda det med köttet och marinaden. Servera biffsalladen på salladsblad garnerad med limeklyftor och strimlad salladslök.
  4. I orginalreceptet hade de en finstrimlad selleristjälk med i salladen, jag uteslöt den för att vi inte är så förtjusta i selleri.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.