Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en mustig och krämig korvgryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken. Skär korven i bitar. Stek lök och korv i matfettet.
  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten några minuter. Häll av vattnet.
  3. Rör ner ajvar och grädde i korvgrytan. Smula över buljongtärningen och krydda med cayennepeppar. Låt grytan sjuda ca 4 minuter. Blanda ner bönorna.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • JennyV 11 mars 2009

    En snabblagad och supergod rätt. Jag uteslöt haricots verts men hade kokt broccoli och pasta till.

  • Molgan 30 mars 2009

    En 5: Tack för ditt goda recept. Denna kommer vi att göra fler gånger. vilket lyft i smaken det blev med mild ajvar relish i. Mvh Molgan

  • gds877 27 oktober 2009

    Detta smakade mycket gott.

  • Niccan84 13 september 2010

    Enkel och snabblagad mat, som dessutom är god! Vi gjorde lite extra, så vi fick matlåda. Perfekt matlådemat!

  • roya_khanomi 19 mars 2011

    Snabb och god =)

  • bubbelfia 30 mars 2011

    Förr i världen använde jag mig mycket av ajvar, men har tappat bort det efter vägen... Det här receptet påminde mig hur otroligt gott det är!! Jag följde inte receptet till punkt och pricka.. Hade med färska champinjoner och dessutom lite sweetchili-sås och tabasco, för en lite kryddigare "vuxnare" smak. Det var enkelt att gör och resultatet blev otroligt gott. Dessutom... Haricots verts är en grönsak jag har haft svårt att förstå mig på och aldrig riktigt gillat, men här passade den ju riktigt bra in! Tummen upp för det här receptet!

  • loppan35 19 juni 2011

    detta var gott och lätt att tillaga, kommer säkert göra om den fler gånger när man inte har tid att stå vid spisen :) jag använde 800 gram falukorv, 2 dl ajvar och 4 dl grädde. en 4 i betyg. :)

  • Makejo 24 januari 2012

    Mycket gott och lättlagat. Tack!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.