Kryddig bulgarisk tomatsoppa med klimp
Soppa serveras gärna i en traditionell måltid, som ofta innehåller 5-6 olika rätter. Den här varianten är mustig och lite höstig och inte minst mättande tack vare klimpen som görs på couscous.
Ingredienser
Instruktioner
Fräs lök och vitlök i olja, använd en rejäl kastrull. Tillsätt tomaterna när löken är mjuk, utan att ha tagit någon färg.
Tillsätt kryddor och buljong. Koka 20-30 minuter och mixa soppan i en matberedare, mixer eller med en stavmixer.
Förbered klimpen medan soppan kokar: Lägg couscousen i en skål och slå över kokande vatten. Täck över och låt ånga i fem minuter. Rör i grynen med en gaffel då och då under tiden så att inga klumpar bildas.
Blanda rumsvarmt smör och äggulor till en smidig konsistens. Tillsätt couscous, mjöl, salt, dill och mjölk till smörblandningen, blanda väl. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat bunke. Vänd ned äggvitorna i blandningen.
Rulla små klimpar av degen och lägg i soppan, låt klimpen koka ca 15 minuter.
Ska testa denna soppa nästa söndag, den lät väldigt god. Har aldrig gjort klimp med couscous, det blir något nytt :)