Massor med smak ur en och samma panna. Kött, mycket grönsaker och ris smälter samman i denna mustiga gryta som har allt.
Instruktioner
- Skölj, torka och tärna köttet i 3x3 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält matfettet i en stor gryta. Bryn köttbitarna i omgångar. Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med.
- Blanda ner tomatpurén och paprikapulvret, rör om och fräs ytterligare någon minut. Häll i saltet och 1½-2 dl av vattnet och ge alltsammans ett uppkok. Lägg på locket och låt småputtra ca 40 minuter på svag värme.
- Skala, skölj och tärna potatisen. Skålla och flå tomaterna, kärna ur dem och tärna fruktköttet.
- Skär paprikorna i halvor, kärna ur och skär bort sidoväggarna, skölj och strimla dem. Skölj bönorna, ansa och skär dem i bitar.
- Skölj risgrynen och häll dem samt potatis och grönsaker i grytan. Slå av resten av vattnet, låt småkoka ca 20 minuter tills potatisen och grönsakerna är mjuka. Servera grytan rykande het och strö över persilja.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar