Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgariska köttbullar à la Bengt

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min mamma fick ett recept av en bulgariska. Det var på 50 talet. Hon lagade det ofta en tid. Nu har jag återskapat det ungefär som jag kommer ihåg. Det roliga är att det är en favoriträtt bland barn och barnbarn. Kan serveras med ris, bulgur, pasta eller potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bullar: Hacka löken fint och bryn den lätt. Blanda alla ingredienserna och bearbeta färsen ordentligt.
  2. Sås: Hacka tomaterna och häll ner dem med spadet och vattnet i en stor kastrull. Strimla löken och paprikorna och lägg i tillsammans med moroten och övriga ingredienser. Låt såsen koka upp. Forma färsen till stora bullar och lägg ner dem i såsen och låt sjuda ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.