Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgogi med currystekt ananas

 
Bulgogi med currystekt ananas Bulgogi med currystekt ananas
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En koreansk inspirerad rätt, så kallat eldkött, med fruktiga tillbehör. Går lika bra att laga i en vanlig stekpanna som i en wokpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär eller klipp lövbiffen i strimlor. Halvtina haricots verts och dela dem på mitten.
  2. Marinad: skala och finhacka vitlöken. Blanda i soja, sesamfrö, sambal oelek, svartpeppar och matolja. Häll alltihop i en plastpåse och lägg i köttet i plastpåsen. Låt köttet ligga i marinaden över natten.
  3. Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och skalet på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg ananasen åt sidan. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Tillsätt den halvtinade haricots vertsen rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden.
  4. Servera genast med ris, yoghurtsåsen, den currystekta ananasen, mango chutney , cashewnötter och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.