Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgur gjort på ett riktigt sätt - Så gott!

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Denna stekt/kokta bulguren är jätte populär bland familjen, mina vänner och speciellt min pojkvän som tjatar om den varje dag. Det bästa med denna typ av tillagning av bulgur är att den är otroligt god och så lätt att tillaga! Helt perfekt till kyckling eller kött! Kolla gärna in min blogg för fler recept: metrobloggen.se/komigangmednatacha

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ta fram en mellanstor kastrull.
  2. Häll upp så mycket bulgur som du vill göra.
  3. Börja med att smälta smöret och sedan steka bulguren på ganska hög värme. Tänk på att blanda om hela tiden så att du inte bränner bulguren.
  4. Förbered vatten med buljongen nersmulad i koppen. När bulguren fått en gyllengul färg och börjar lukta gott så ska du i med vattnet tillsammans med buljongen. Rör om så att buljongen sprids runt med bulguren och sänk värmen till det lägsta, sätta på ett lock och låt det puttra.
  5. Efter ca 10 minuter så kan du öppna locket för att kolla om all vatten är borta, blanda om och det är klart för att servera och njuta!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • malin_olsson50 16 april 2010

    Hej! Detta skall jag abolut göra, men tänkte höra om du har några goda tips om vad som passar till (kött, fisk..) Vad brukar du ha? Mvh Malin

  • muffinsfia 9 februari 2011

    Ska prova denna "stek" variant ikväll. Det blir en ljummen bulgursallad med sockerärtor, tunnskivad morot, rödlök, tomat, ruccola, ja lite vad som finns hemma. Tärnade stekta fiskbitar till (finns färdigt i frysdisken, smidigt i wok och allt möjligt).

  • Mamisen 12 mars 2012

    Tack för ett toppen recept Nu är gubben hemma glad, bulgurn smakar super gott och vi alla andra i familjen håller med och tar mer. Vi är stor förbrukare av bulgur, så receptet används flitigt här hemma.

  • Melki 17 oktober 2013

    Vad kul att ni tycker det smakar bra! Märker att det ser väldigt tråkigt ut utan bild så får väl ordna det kanske, otroligt länge sedan jag var inloggad. Får dela med mig lite fler utav mina matrecept :)

  • kerstin1962 21 oktober 2014

    Vill bara tacka för ett jättebra recept. Gott och enkelt. Godare och enklare än ris. Använder det alltid. :)

  • Mikaela Svanborg 1 juni 2021

    Jättebra sätt att koka bulgur. Verkar finnas flera sätt. Måste testa alla. https://farbrornikos.se/2021/05/06/koka-bulgur/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.