Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgurpytt, korv och varma tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Variera pytten med olika slags korv, t ex kabanoss, bratwurst eller merguez. Rätten passar utmärkt att ta med i matlåda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomater: Sätt ugnen på 250°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp i en ugnssäker form. Skala och finhacka löken och strö på tomaterna. Ringla över olivolja och strö på saltet. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Koka upp buljongen. Tillsätt bulgur och låt koka under lock ca 10 min eller enligt förpackningens anvisning. Skär korven i tunna skivor på snedden. Stek korv och ärter utan extra matfett i en stekpanna. Vänd ner färdigkokt bulgur. Servera med varma tomater.
  3. Ca 505 kcal per portion: 22 g fett • 22 g protein • 54 g kolhydrater

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.