Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buljongbrässerad potatis med fänkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serverades till Löksufflégratinerade lammkotletter eller som på fotot, grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och dela den på längden. Smöra en låg vid kastrull och lägg i potatisarna. Salta och peppra och fyll på 2 dl av buljongen eller så mycket som behövs för att den ska stå över halva potatisarna. Låt allt koka upp på spisen.
  2. Sätt ugnen på 250° och ställ in pannan mitt i ugnen ca 30 min. Pensla potatisarna några gånger med smör så de blir gyllenbruna. Späd ev med mer buljong och ta ur dem när de är färdiga.
  3. Putsa, skölj och klyv fänkålen. Smöra en stekpanna och lägg i kålen med snittsidan ner. Krydda, droppa över citronsaften och slå sen på buljongen. Låt allt koka upp på spisen.
  4. Sätt ugnen på 250°. Täck pannan med folie eller lock och sätt in i ugnen ca 50 min. Pröva med sticka att den är färdig. Till skillnad från en del andra grönsaker så måste fänkålen bli genomkokt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.