Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buljongkokt oxfilé med basilikasås och rödbetspotatis

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Mycket enkelt att laga till många. Köttets fina kvalitet bevaras genom en snabb kokning. Det ska vara rött i mitten och rosa längs kanten när det är klart. Sedan återstår tricket att skära det så tunt som möjligt. Beräknat till ca 15 personer. Oxfilén kan bytas ut mot annat kött av god kvalité, det är bara koktiden som avgör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och bind om det så att det håller formen.
  2. Koka upp buljongen tillsammans med lagerblad och kryddor.
  3. Lägg ner köttet och låt det sakta koka i ca 15 minuter. Det ska vara rött i mitten. Lägg det åt sidan att vila.
  4. Skär sedan upp det i mycket tunna skivor och lägg det i en cirkel på ett fat.
  5. Basilikasås: Kör alla ingredienser i en mixer. Tillsätt olivoljan lite i taget. Smaka av med eventuellt mer olivolja, salt och svartpeppar.
  6. Ringla lite sås över filéskivorna och servera resten bredvid.
  7. Rödbetspotatis: Koka potatisen och rödbetorna "al dente". Dela större potatisar och betor i halvor.
  8. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten.
  9. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll den över den varma potatisen och rödbetorna.
  10. Strö sist över rikligt med persilja, vänd runt och servera varm, ljummen eller kall till oxfilén.
  11. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.