Hönsbuljongen sätter extra smak på potatisen. Variera med att byta ut bönorna mot ca 150 g fräst kycklingfärs.
Ingredienser
Instruktioner
Borsta potatisen om det behövs. Lägg potatisen, inte för tätt, i en liten kastrull. Lägg på rosmarinkvistarna. Häll på het buljong så att det precis täcker. Koka potatisen mjuk under lock ca 15 minuter.
Tryck till potatisen försiktigt med t ex en potatisstöt så att den spricker lite. Koka utan lock tills nästan all vätska kokat in, ca 10 minuter.
Spola bönorna i kallt vatten. Skala och finstrimla löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda bönorna, löken, tomaterna, persiljan och balsamvinägern i en skål.
Kärna ur paprikan. Skär paprika, aubergine och zucchini i bitar. Låt oljan bli riktig het i en stekpanna. Fräs grönsakerna under omrörning ca 1 minut. Salta och peppra. Efterstek på medelstark värme under lock ca 5 minuter. Rör om då och då.
Blanda de frästa grönsakerna med bön- och tomatblandningen. Smaka av.
Gott!