Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bull/Matbröd deg

 
  • Serverar: 120 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Dessa bullar är lactosfria om man använder mjölkfritt margarin. Den här degen går utmärkt att baka matbröd av, men kom ihåg – Vid bakning av matbröd, använd hälften av strösockret Tips: Använd gärna rågflingor, råg kross eller grynblandning istället för havregryn vid matbröd baket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Havregrynet lägges i blöt över natten. Vattnet och havregrynet värms till 37 grader. Gör sedan som med vanlig bulldeg.
  2. Baka ut degen på en gång och låt bullarna jäsa på plåten ca 30 min. Grädda i 250 grader. 225 grader för vetelängder.
  3. Sockerfritt alternativ – använd 1dl socker, för jäsningens skull. Använd ex sötningsmedel el lätt sockrat äppelmos emellan som fyllning. Hackad mandel, mandelflarn eller kokos ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.