Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar med vaniljkräm eller smörgrop

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Goda. Smälter i munnen som smör i solsken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Jäs den i ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bord, knåda och dela den i 2 delar, och sedan varje del i 20 delar. Baka ut.
  2. Med fyllning 1: Rulla runda bullar som plattas till med en kavel. Lägg ca 1msk vaniljkräm på plattan, Nyp i hop och lägg bullen med skarven nedåt på bakpappersklädd plåt.
  3. Med fyllning 2: Rulla ut runda bullar som läggs på bakpappersklädd plåt. Gör en grop i bullarna med mjölat finger och klicka i fyllningen av smör, socker och kanel.
  4. Jäs bullarna i ca 30 minuter. Pensla "gropbullarna" och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. Vaniljbullarna penslas efter gräddning och doppas i strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tommaboda 29 oktober 2009

    jätte goda och lätta att baka! nästa gång ska jag byta kanelen mot vaniljsocker :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.