Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar med vaniljkräm glutenfritt

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Enkla bullar som bakas i långpannan! Ett annorlunda sätt att baka bullar. Det blir underbart gott och de blir inte torra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt äggen och vattnet. När jästen lösts upp tillsätt kaffebrödsmixen (spara ev lite till utbakningen eller använd annat glutenfritt mjöl). Arbeta degen väl, helst i maskin med degkrokar, ca 5-7 minuter. Låt degen jäsa ca 30 min.
  2. Rör smör, socker och vaniljsocker till en smidig kräm.
  3. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel ungefär så stor som en långpanna, ca 30x 40 cm. Lägg degplattan på bakplåtspapper i långpannan och bred på vaniljkrämen.
  4. Kavla ut resten av degen till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i ca 24 bitar och lägg dom med snittytan upp ovanpå degplattan i långpannan. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
  5. Pensla med ägg och strö över flagad mandel och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 min. Får den för mycket färg så lägg över aluminiumfolie de sista minuterna. Låt svalna och skär upp.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • funni 27 januari 2009

    Tänkte baka bullar med vaniljkräm. Undrar vad som menas 1 pkt kaffebrödsmix. Hur många gram eller deciliter är ett sådant. M v h Birgitta i Gnesta

  • nettiz-72 30 april 2009

    Bakade dessa bullar med vamlijkräm till min 14-åriga glutenintoleranta son. Han tyckte om dem jättemycket och jag fick baka en gång till samma vecka. Jag hade inte kaffebrödsmix utan vanligt glutenfritt mjölmix och det gick jättebra.....

  • hakanjansson 9 januari 2010

    Barnen bakade bullar åt sin mamma som inte ätit en bulle på 10 år. Hela familjen uppskattade bullarna och barnen gillade mixwells kaffebrödsmix. Smidigt att klippa upp påsen och slå i.

  • ibanilsson 16 januari 2010

    Jag saknade socker i degen. Bullarna var goda men jag skall ta socker i degen nästa gång. Jag använde ljus brödmix för den andra var slut i affären. Troligen innehåller kaffebrödsmixen socker det gjorde inte den ljusa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.