Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullkrans

 
Bullkrans Bullkrans Bullkrans
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Denna krans är så himla god och håller sig färsk länge. Full med godheter som mandelmassa, russin och vanilj. Till jul kan man baka den som saffranskrans.................

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och kesellan och värm till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i degbunken.
  3. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om. Tillsätt socker, salt (och ev saffran)
  4. Arbeta ner vetemjölet (nästan allt) och kör i maskin ca 5 minuter eller ca 10 min för hand.
  5. Låt degen jäsa ca 35-40 minuter övertäckt.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla den till en kaka på ca 25x50 cm.
  7. Bred på matfettet, strö på vaniljsocker och den rivna mandelmassan och russin.
  8. Rulla ihop till en rulle som sedan skärs i lika stora bitar (ca 4-5 cm tjocka bitar)
  9. Lägg/kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant och klipp av överflödigt papper.
  10. Lägg bullarna i formen och låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk.
  11. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  12. Grädda kakan i 200 grader ca 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg över ett bakplåtspapper om kakan börjar bli brun och grädda färdigt sedan.
  13. Lossa försiktigt kanten på formen och låt kakan svalna på galler under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.