Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgare med kyckling, avokado och caesardressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matigt, avslappnat och fräscht. Dressingen är mer än halva grejen, så räds inte över den ganska långa ingredienslistan - smaken är fantastisk! Om man vill kan man också blanda i några finhackade sardellfiléer. Istället för att köpa vanliga hamburgerbröd kan du använda andra brödsorter till burgaren för att ge den ny karaktär. Baka till exempel goda, lite grövre brödbullar att ha på lager i frysen, eller köp ciabattabröd och skär i bitar. Du kan också prova tunnare varianter som pita- eller naanbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Caesardressing: Vispa ihop äggulor med lite salt, pressad vitlök, senap, vinäger och worcestershiresås i en skål tills gulorna blivit vita. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och sedan i en tunn stråle, till en majonnäs. Vispa i den finrivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Runda av med crème fraichen.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i lite olivolja på medelvärme, 4-5 minuter på var sida, tills de är precis genomstekta. Ta upp dem ur pannan och skär dem på längden i tunna skivor.
  3. Halvera avokadorna, ta ur fruktköttet med en sked och skär det i skivor. Skölj salladen och låt den rinna av. Riv den i mindre bitar. Skär gurkan i tjocka, sneda skivor. Dela bröden och rosta halvorna i ugnen eller i en brödrost.
  4. Bred på dressing. Lägg sallad på underhalvorna, därefter gurka, avokado och kyckling. Toppa med en klick dressing. Lägg topphalvorna ovanpå och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.