Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgundisk filé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Burgundisk filé - servera gärna direkt ur gjutjärnsgrytan, så vi i oss lite extra järn på köpet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör. Lägg över i en gjutjärnsgryta.
  2. Pressa i vitlöken, lägg i lagerblad och späd med vatten, vin och fond.
  3. Skala och skiva morötterna och lägg i grytan. Koka i 10 minuter.
  4. Skala smålökarna och fräs tillsammans med champinjonerna. Tärna baconet och stek det knaprigt eller micra baconet.
  5. Lägg ner lök, champinjoner och bacon i grytan och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med ris eller potatis och en god sallad.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mysa 29 juli 2009

    Andra gången jag gjorde denna gryta så redde jag såsen med lite vetemjöl, annars blev den så vattnig. På detta sätt kunde jag bättre ta tillvara på den goda såsen.

  • gds877 17 september 2009

    Det var jättegott men jag redde såsen lite som det stod i tidigare kommentar, Blev bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.