- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
En riktigt god köttgryta för hst och vinter. Alldeles utmärt att frysa in.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor. (Använd gjärna 50% olivolja)
- Hetta upp lite smör i en gryta (ca 5 liter). Tillsätt köttet. Salta och peppra generöst. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter.
Strö över mjölet och blanda väl.
- Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin.
Sänk värmen och sjud.
- Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken.
Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret.
- Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt.
- Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan.
Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra. Servera med kokt potatis. (Här brukar jag låta morötterna vara kvar.) 5 minuter innan servering kan man också vända ner färsk tomat i större bitar)
Publicerat den
17 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Absolut den godaste grytan jag ätit. Denna mååååååste ni testa.
Supergott recept på Burgundisk gryta. Det finns många varianter och den här var jättegod och mustig.
En riktigt god gryta!!!
Vad ska man säga det blir inte godare en så här. bra att den är så enkel att göra . testade med svartvinbärsgele till blev en god brytning.
Åhh, så gott, men tyvärr gickde inte hem hos barnen.
Den här grytan har varit min favorit i många år - underbart god! Alla som bjuds vill ha receptet
Supergott blev det! Här hemma åt vi blomkålspuré och svartvinbärsgelé till :D
Mycket god och mustig gryta. Den smakar godast dagen efter
Fantastiskt god gryta