X

Burgundisk Köttgryta

En riktigt god köttgryta för hst och vinter. Alldeles utmärt att frysa in.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: köttgryta
Betyg (12 röster)
Antal personer
6 st
Burgundisk Köttgryta

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor. (Använd gjärna 50% olivolja)

Hetta upp lite smör i en gryta (ca 5 liter). Tillsätt köttet. Salta och peppra generöst. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter.
Strö över mjölet och blanda väl.

Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin.
Sänk värmen och sjud.

Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken.
Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret.

Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt.

Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan.
Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra. Servera med kokt potatis. (Här brukar jag låta morötterna vara kvar.) 5 minuter innan servering kan man också vända ner färsk tomat i större bitar)

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Grytbitar, Smör, Tomatpuré, Vetemjöl, Balsamicovinäger, kalvbuljong, rödvin, Bacon, Champinjoner, Vitlök, Syltlök, Salt, Peppar, Morot, timjankvistar, Persiljekvistar, Lagerblad, Steksnöre, Persilja
Visningar:
36009
Sparat:
796

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Lätta köttgryta
av styvan
över 2 månader
Boeuf Bourguign
av MatsS
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.