Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgundisk köttgryta

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En mycket god köttgryta som blir godare dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp köttet i gryt stora bitar, pudra över vetemjöl och bryn i smör eller olja tills de får fin färg. Salta och peppra. Vispa ur pannan väl efter varje stekning och häll över i grytan. Stek sedan champinjonerna och löken så den får fin färg.
  2. Lägg över köttet i en gryta och häll i vin, tomatpuré, lagerblad, champinjoner, den stekta löken, vattnet och buljongtärningen så att det täcker köttet, låt koka upp och skumma av. Sedan kan du pressa i vitlöken.
  3. Skölj och skala av det gula av en halv citron i långa remsor och lägg i i grytan.
  4. Skiva morötterna i 3 cm skivor och lägg i grytan efter någon halv timme. Skär bacon i bitar och stek dessa.
  5. Blanda ner de stekta baconbitarna och purjolöken i grytan de sista 30 minuterna av koktiden. Totalt bör den puttra i ca 2 timmar. Red av med lite maizena.
  6. Servera med ris.
  7. Citronskalen ger det en härligt frisk smak. Den smakar bäst om den får stå till sig till nästa dag.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • lennali 11 januari 2008

    Har gjort din gryta idag men ska äta den imorgon, men jag har tjuvsmakat och det var fantastiskt gott.

  • marjub 12 maj 2008

    grytan var god barnen gillade den också

  • hasselgren 29 november 2008

    Kan det vara möjligt att det skall vara 2 dl vetemjöl? Blir den inte som en gröt då.....? /Ingrid

  • monicadanell 7 december 2008

    Hej anders nu har vi käkat din gryta kanon god gryta tack för receptet kram / monica

  • MatAnders 7 december 2008

    Hej! Va roligt att du gillade den. Ha så bra Anders

  • mnolander 7 februari 2009

    Sååå jättegod!! (Hällde i en 3:a grädde oxå.) Citronen är väldigt framträdande och ett friskt inslag. Kanon!

  • carol 24 september 2009

    Tack för receptet! Verkligen kanongott! Jag testade göra den på köttfärs också, en mkt trevlig smakupplevelse :-)

  • annahh 31 januari 2010

    Hej! Gott, gott och såååå gott! Tack för recept! Vi kommer att laga detta flera gånger!

  • 541002 26 februari 2010

    Tack för ett kanonrecept. Fantastiskt gott. Kommer att laga det många gånger till

  • i_volokh 12 september 2010

    Riktig god köttgryta. Vi har gjort den flera gånger. Tack för receptet

  • marilyn 23 oktober 2010

    Tack för ett toppenrecept! Jag gjorde den på rostbiff, såå gott!!

  • fagott 2 januari 2011

    Tack för en härlig middagsrätt! Jag bytte ut champinjonerna mot paprika och det fungerade också bra! Den här grytan lär bli en favorit!

  • kekke46 30 januari 2011

    Har gjort din goda gryta idag den var fantastig god. Kommer att göra den flera gånger älskar grytor. Får en femma härfrån också. Tack för receptet

  • muffinsfia 6 februari 2011

    Tack för gott recept, gjorde den och bjöd på familje födelsedagskalas, jättegott!!

  • bikbok 5 mars 2011

    Tack för flera fina recept :) /bikbok

  • Haw 5 oktober 2013

    Gjorde denna igen efter att ha hittat den bland mina utskrivna recept. Riktigt gott och även barnen gillar den. 5 får den av mig. Tack för ett mycket bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.