Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgundisk levergryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket god levergryta som blir ännu godare dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och bryn den så den får fin färg och lägg över i en gryta, stek de delade champinjonerna så de får färg och lägg över i grytan, häll sedan på vin,vatten,tomatpuré,pressad vitlök, citronskalen, sojan och kalvfond tillsammans med kryddorna och låt puttra i ca 30 minuter.
  2. Skär bacon i bitar och stek och blanda ner i grytan. Skölj och dela kycklinglevern/annan lever i lagom bitar och stek den så den får färg inte mer och blanda ner dom i grytan tillsammans med purjolöken och låt puttra i ca 15 minuter. Red av med maizena.
  3. Smaka av och servera med ris och gärna finhackad bladpersilja över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 31 juli 2010

    Hej anders vilken super god kycklinglever gryta du har jag gjorde den idag till lunch det är inte sista gången jag gör den kommer att bli min favo 5 p från mej monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.