Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Busenkel blåbärskaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Originalreceptet innehåller egentligen rabarber men jag har modifierat det och använt mig av bär istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att lägga smöret i frysen, det ska hyvlas senare och då måste det vara iskallt.
  2. Lägg blåbären i en form, pajform eller annat som tål värme. Strö över två msk strösocker.
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och slå det i smeten samtidigt med vattnet. Rör till en jämn och klumpfri smet.
  4. Häll smeten över blåbären. Hyvla över det iskalla smöret och strö sedan över önskad mängd pärlsocker.
  5. Baka i 200°C (eller 175°C om du använder varmluft) ca 25-30 minuter. Gräddningstiden kan variera från ugn till ugn, så passa kakan efter ca 20-25 minuter. Låt den sedan svalna (gärna i ugnen på eftervärme med folie över) och servera med vaniljvisp eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.