- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Allt i en panna - inget krångel! Smakar lika gott dagen efter eller som uppvärmd matlåda från frysen. Den här lasagnen är vegitarisk och enligt mig godare än den klassiska - alla brukar gilla den. Variera med fetaost i tomatsåsen t ex!
Instruktioner
- Smörj en större ugnsform och värm ugnen till 225 grader.
- Skala, halvera och skiva den gula löken i tunna skivor. Fräs löken i mjuk på medelvärme i smör eller liknande i stekpannan, riv eller pressa ned vitlöken också.
- Rör ned krossad tomat, tomatpuré, salt och peppar efter smak, oregano, smulad buljongtärning och eventuellt balsamvinäger och en nypa örtpeppar. Låt såsen koka ihop i ungefär fem minuter på låg värme.
- Dra pannan åt sidan och blanda ner keson i tomatsåsen, rör ihop. Bottna den smorda ugnsformen med lasagneplattor och varva med såsen och plattor som vanligt. Det översta lagret skall vara tomatsås, toppat med riven ost som täcker formen.
- Grädda lasagnen i mitten av ugnen i 30 minuter och servera med en god grönsallad och tzatziki!
- Tips! Tillsätt smulad fetaost tillsammans med keson och blanda i såsen. Om man vill kan man också garnera den färdiggräddade lasagnen med lite färsk grovhackad oregano eller ruccola.
Publicerat den
19 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar