Du behöver en stor form, fast en vanlig ugnsform går också bra. Receptet räcker gott och väl som ensam rätt för sex personer, för 10–12 på en buffé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Pajdeg:
Skär matfettet i mindre bitar och lägg i en bunke med mjölet. Smula mjöl och fett med fingertopparna tills allt blir fullständigt finfördelat. Tillsätt vatten och kläm ihop till en deg. Låt vila kallt.
- Rensa och skiva champinjonerna, skär tomaterna grovt och finhacka vitlöken. Fräs svampen några minuter i matfett i en stekpanna.
- Tillsätt vitlöken, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomaterna med sitt spad samt vinet. Krydda med 1 tsk salt och några tag med pepparkvarnen. Låt småputtra i 15 minuter.
- Smörj en pajform och kavla ut degen så att den räcker till formen. Lägg degen i formen och se till att den går upp ordentligt över kanten. Förgrädda i 12 minuter.
- Vispa äggen och blanda med gräddmjölk, ost och salladskrydda. Blanda tomatröran med äggblandningen och häll i pajskalet.
- Grädda pajen tills fyllningen har stelnat. Det tar 50-60 minuter.
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar