Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butlers potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Potatissallad är en av vinterns många goda sallader. Men glöm snabbt bort det där med majonnäs, som jag själv tycker är en styggelse just i det här sammanhanget. Gör i stället så här:

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen med skalen på tills den precis är färdig.
  2. Skala rödlöken och hacka den fint. Skiva sellerin tunt. Hacka persiljan.
  3. Låt den färdigkokta potatisen svalna så mycket att du kan skala och skiva den.
  4. Blanda 1 msk vinäger först med lite salt och nymalen vitpeppar och sedan med 3 msk olivolja.
  5. Lägg potatisen, löken, sellerin och persiljan i en skål. Häll dressingen över och blanda försiktigt.
  6. Låt salladen svalna innan du ställer in den i kylskåpet. Bjud salladen på traditionellt vis till rostbiff eller till något annat kokt eller rökt kött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.