Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterfly lemon cupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga muffins med citronkräm i mitten. Av muffinstoppen gör du vingar som du sedan fäster i citronkrämen. Sötare kan det inte bli!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och blå vallmofrön och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i skal och saft av citron.
  4. Placera ut papperformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
  6. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna och rivet skal från 3 med socker och smör. Sila vätskan och släng skalet.
  7. Blanda ut maizenan med saften från den tredje citronen och rör ne detta i den varma vätskan.
  8. Vispa samman ägg och gulor. Rör ner äggen i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under vispning tills krämen tjocknar. Häll över krämen i en skål och låt svalna helt.
  9. Vispa grädden fluffig och vänd ihop den med den kalla krämen.
  10. Skär toppen av varje cupcake och halvera den. Skär eventuellt ut små jack på sidorna. Gröp ut varje cupcake lite med en tesked och fyll urgröpningen med citronkräm.
  11. Sätt i den halverade toppen i citronkrämen som "vingar"

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.