Saftiga muffins med citronkräm i mitten.
Av muffinstoppen gör du vingar som du sedan fäster i citronkrämen. Sötare kan det inte bli!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och blå vallmofrön och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i skal och saft av citron.
- Placera ut papperformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna.
- Koka upp citronsaft från 2 av citronerna och rivet skal från 3 med socker och smör. Sila vätskan och släng skalet.
- Blanda ut maizenan med saften från den tredje citronen och rör ne detta i den varma vätskan.
- Vispa samman ägg och gulor. Rör ner äggen i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under vispning tills krämen tjocknar. Häll över krämen i en skål och låt svalna helt.
- Vispa grädden fluffig och vänd ihop den med den kalla krämen.
- Skär toppen av varje cupcake och halvera den. Skär eventuellt ut små jack på sidorna. Gröp ut varje cupcake lite med en tesked och fyll urgröpningen med citronkräm.
- Sätt i den halverade toppen i citronkrämen som "vingar"
Publicerat den
12 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar