Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med äpple

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Låt alla bullarna samsas i en och samma form och vips har du en vacker butterkaka med ljuvlig äppelsmak. Receptet ger två butterkakor, vill du bara baka en kaka kan du halvera receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på den ljumma vätskan. Rör tills jästen lösts sig. Tillsätt vetemjöl, socker och nymald kardemumma och blanda ihop till en deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Fyllning: Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Blanda rårörsocker och kanel och doppa äppelskivorna i sockerblandningen.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut dem på mjölat bakbord till rektanglar, ca 30x45 cm. bred på smöret. fördela äppelskivorna jämnt över degarna. Rulla ihop degarna och skär rullarna i 2 cm tjocka bitar, ca 16 bitar totalt. Lägg bullarna tätt intill varandra i två smörande formar med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.