Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med blåbär- och choklad

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Blåbär och choklad är mycket gott i den här saftiga och fina butterkakan. Om du bara vill göra en butterkaka går det utmärkt att halvera receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull till fingervärme, ca 37 grader. Häll lite av mjölken över jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av mjölken, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Dela smör i små tärningar och arbeta in dem i degen. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel som mäter 25x40 cm. Blanda smör med socker till en bredbar röra. Bred på hälften av röran ovanpå degplattan. Strö på hälften av chokladknapparna och 2 dl blåbär. Rulla ihop till en rulltårta och skär den i 14 jämnstora bullar. Lägg bullarna i en bakpappersklädd sockerkaksform som mäter 24 cm i diameter. Låt butterkakorna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Pensla butterkakorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem en bit ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakorna svalna i sin form. Sikta över rikligt med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.