Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bygdegårdsbröd

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Detta är ett klassiskt vetebrödsrecept som piffats upp med färgglatt strössel. Fyllningen består av en läcker marsànkräm. Vetebrödet passar gammal som ung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Häll lite av mjölken över jästen. Rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av mjölken.
  2. Häll cirka hälften av mjölet i en bunke eller matberedare. Blanda ner matfett i mjölet. Rör ner socker, kardemumma och degvätskan. Arbeta degen smidig. Tillsätt nästan allt av det resterande mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i sex bitar. Kavla eller tryck ut varje degbit till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
  4. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda dem mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt vetebröden kallna.
  5. Gör fyllningen. Tillaga marsànkrämen enligt förpackningens anvisningar.
  6. Dela vetebröden. Bred marsànfyllning på varje underdel. Täck med ovandelen.
  7. Gör glasyren. Blanda florsocker med lite vatten. Bred glasyren över kakorna. Strö över strössel. Dela varje vetebröd i fyra delar till små, läckra bakelser.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.