Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönbiffar med morötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Vegetariska bönbiffar som görs i mixer och håller ihop bra. Vilka bönor du vill ha är upp till dig, men sojabönor som jag har använt är de mest proteinrika. Bönbiffar går bra att frysa in, och kan serveras med i stort sätt vilka tillbehör som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl. Låt även matvetet rinna av.
  2. Skala löken och morötterna. Lägg dem i en mixer/matberedare och kör tills de blivit grovhackade.
  3. Häll i bönorna och matvetet i mixern. Kör tills allt blandats.
  4. Smula i den halva buljongtärningen. Krydda med dragon eller någon annan ört om du föredrar det. Vitlök är en smaksak och ej nödvändigt.
  5. Mixa tills det har blivit en "smet", men se till att det fortfarande finns en del bitar kvar, annars kan biffarna bli lite tråkiga i konsistensen.
  6. Smaka av med pepparblandning och salt, och se till att alla kryddor blandas väl.
  7. Forma smeten till biffar, bollar eller järpar - välj själv. Järpar är lättast att steka, enligt min mening.
  8. Stek i olja. Börja i en het panna för att få fin stekyta, och sänk sedan värmen. Bör stekas ganska länge på svag värme för att få bra konsistens i mitten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • liab 23 oktober 2013

    Smakade bra, men det var lite svårt ändå att få dem att hålla ihop. (Som det ofta är med vegetariska biffar) Tror också att antalet personer är felangivet, möjligtvis 5-6 biffar. Jag skulle säga att det var 2 portioner. Kommer att spara receptet och göra dem igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.