Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa vetebrödet

(1 kommentar)  
Skriv ut

Alla har väl sitt eget "bästa recept" för sina bullar, men här kommer mitt. Som ni ser har jag ingen stött kardemumma i bulldegen , men det går ju att kasta i 1½ tsk om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader. Smula jästen i degbunken. Smält margarinet i en panna, tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt. Häll mjölkblandningen över jästen, rör om tills jästen har löst upp sig.
  2. Tillsätt socker, salt och ägget, rör om väl. Tillsist ner med mjölet, jag brukar köra ner 12-13 dl på en gång, knådar och sedan tillsätter jag lite i sänder tills degen blir blank, smidig och så fort den släpper kanterna i bunken, får den inget mer mjöl.
  3. Låt degen jäsa i 40 minuter, tag upp på bakbordet och knåda in lite mjöl. Gör bullarna, låt dom sedan jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jagodina 12 januari 2010

    fantastiskt fina och välformade bullar på bilden! Jag ska pröva receptet idag. Det jag undrar över är hur man formar dessa snurriga bullar?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.