Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cajunkryddade laxspett med ananassalsa

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Sött möter salt och rökt i en läcker rätt! Hoppa över liquid smoke och tiigersås om du vill ha en snällare och mer neutral smak på laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg grillspetten en stund om de är i trä. Trä laxen på spetten. Blanda samman ingredienserna till marinaden och pensla laxen med den. Grilla spetten några minuter tills de fått fin färg och laxen är klar.
  2. Salsa: Skala ananasen och skär bort den träiga roten i mitten. Tärna ananasen fint. Tärna även gurkan. Finhacka rödlöken. Blanda ananas, gurka och rödlök med hackad koriander, finhackad chili, limesaft och olivolja. Smaka eventuellt av med lite salt och nymalen svartpeppar.
  3. Servera laxen med salsa och kokt färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.