Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cajunlax

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En jättegod laxrätt som man gärna kan bjuda på. Det är min egen syn på "cajun" lax har inte sett att dom använder honung, men jag tycker om sötman mot styrkan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra kryddblandningen. Blanda alla kryddorna, vill du inte att den ska vara så stark väljer du den mindre mängden cayenne. Jag tycker att proportionerna är bra men anpassa gärna efter din egen smak. (Jag gör gärna en större sats och har till annan matlagning)
  2. Smörj in laxen med margarin eller smält smör och klappa in kryddblandningen över hela filéerna.
  3. Stek laxen på högvärme, på båda sidorna om dom är skinnfria. Fyll på med kryddblandningen om det behövs. Ringla honungen över laxen, även här på båda sidorna om den är skinnfri.
  4. Lägg över dem i en ugnsfastform och tillaga mitt i ugnen, 15-20 minuter på 200 grader, eller tills den är fast i köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.