Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Californiakakor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Dessa kakor har varit mycket efterfrågade genom tiderna och är fortfarande lika populära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda farinsocker, maizena och salt Vispa äggvitorna till hårt skum, gärna med elvisp i en torr, ren skål.
  2. Blanda försiktigt skummet med farinblandningen. Rör ner nötterna.
  3. Klicka ut smeten glest på bakplåtspapper på en plåt med hjälp av en tesked. Kakorna flyter ut under gräddningen.
  4. Grädda mitt i ugnen 150º, ca 15 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från papperet.
  5. Förvra kakorna i en tättslutande burk.
  6. Tips! Kakorna passar utmärkt till glass eller en fruktsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.