Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostade rotfrukter med lök och camembert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En favorit i vår familj. Blir lika gott med brieost. Vitlöken blir härligt mild.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen väl. Dela stora potatisar i klyftor och små, tex färska, i halvor.
  2. Skala och dela morötterna i 3-4 bitar.
  3. Skala och dela rödlökarna i kvartar, halvera vitlökarna.
  4. Smörj en ugnsform med lite olja och fördela potatis, morötter, lök och vitlök. Lägg vitlöken med snittytan ner.
  5. Ringla över lite mer olja och strö över flingsalt.
  6. Toppa med osten skuren i 1 ½ cm tjocka skivor.
  7. Baka mitt i ugnen, 225º, ca 30-45 minuter beroende på rotfrukternas storlek.
  8. Tips: Välj grönsaker utifrån säsong, tex squash, rödbetor och kålrot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.