Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorgonzola potatisgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Superenkel smarrig gratäng. Man kan även byta ut osten till Brie eller Camembert, beroende på vilken ost man tycker bäst om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 220 grader.
  2. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i en väl smord ugnsfast form. Strö salt och peppar över.
  3. Skiva gorgonzolan och lägg den över och emellan potatisen.
  4. Blanda ägg, grädde med lite salt och peppar, häll blandningen över potatisen.
  5. Strö över strimlad skinka. Grädda gratängen i ca 15-20 minuter.
  6. Inför servering, strö över hackad gräslök.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • compe 15 november 2008

    detta var riktigt gott men kan det bli annat med en så ost i jag sätter en hel 5 på detta säger mums

  • Mellanbellan 7 maj 2011

    Oj oj oj va gott! Jag längtar redan, fast magen värker, till imorgon när jag får äta resterna av denna ljuvliga gratäng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.