Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Candida pannkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag ändrade lite i ett pannkaksrecept för att göra det Candida-vänligt. Mycket bra resultat. Går göra plättar också.

Ingredienser

Instruktioner

Balnda mjölen och salt i en skål. Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet. Häll i vattnet och vispa därefter i äggen. Låt smeten vila ca 15 min. Rör sedan ner fiberhusk och kardemumma. Hetta upp stekpannan eller laggen. Lägg i lite fett och låt det bli ljusbrunt. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna ¾ dl smet till en pannkaka och ca 1 msk till en plätt. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan eller plättarna och grädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gyllenbrun. Servera med sylt, mos eller bär och ev vispad grädde eller créme fraiche, eller med färsk frukt, yoghurt, flytande honung och hackade valnötter eller hasselnötter. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jollo10 22 juli 2011

    Vad innebär candida-vänligt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.