Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cannelloni med krämig kasslerfyllning

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En storfavorit! Grundar sig på ett recept Ica-s tidning Buffé men jag har varit framme och ändrat en del. Dubblera gärna och frys in eller fyll matlådan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärning. Strimla rödlöken fint och lägg i dem i den kokande buljongen. Sjud under lock ca 3 minuter. Sila av löken över en skål och spara buljongen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skär kasslern i tunna strimlor eller småtärningar och blanda dem med rödlöken. Mal över svartpeppar.
  4. Sås: Häll den silade buljongen i en kastrull, blanda med creme fraiche samt senap. Koka upp, tag av från plattan och blanda ner 2/3 av den rivna osten.
  5. Smörj en ugnsfast form (ca 35 * 20 cm för denna mängd) Lägg ut lasagnepalttorna och fördela fyllningen på plattorna, ca 1 dl fyllning på varje platta. Rulla ihop dem och lägg dem tätt i den smorda formen. Häll den varma såsen över cannelonirullarna, strö över resten av osten och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 minuter.
  6. Obs: Salt behövs inte pga av kasslern

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.