En storfavorit!
Grundar sig på ett recept Ica-s tidning Buffé men jag har varit framme och ändrat en del.
Dubblera gärna och frys in eller fyll matlådan.
Instruktioner
- Koka upp vatten och buljongtärning.
Strimla rödlöken fint och lägg i dem i den kokande buljongen. Sjud under lock ca 3 minuter. Sila av löken över en skål och spara buljongen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär kasslern i tunna strimlor eller småtärningar och blanda dem med rödlöken. Mal över svartpeppar.
- Sås:
Häll den silade buljongen i en kastrull, blanda med creme fraiche samt senap. Koka upp, tag av från plattan och blanda ner 2/3 av den rivna osten.
- Smörj en ugnsfast form (ca 35 * 20 cm för denna mängd)
Lägg ut lasagnepalttorna och fördela fyllningen på plattorna, ca 1 dl fyllning på varje platta. Rulla ihop dem och lägg dem tätt i den smorda formen.
Häll den varma såsen över cannelonirullarna, strö över resten av osten och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 minuter.
- Obs: Salt behövs inte pga av kasslern
Publicerat den
22 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar