Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cannelonigratäng med laxfärs och vitvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxa till vardagspastan med lax, vin och sikrom i en ljuvligt god gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form ca 20x15 cm.
  2. Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare tillsammans med ägg och kör till en smet. Tillsätt grädde och mixa ihop. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen i en spritser och fyll cannelonin.
  3. Smält smör och fräs finhackad lök i någon minut. Tillsätt vin och låt det koka ihop till hälften. Tillsätt grädde och sjud i några minuter. Mosa ihop smör och mjöl och vispa ner i såsen. Sjud tills det tjocknar. Smaka av med peppar.
  4. Häll lite av såsen i botten på formen och lägg cannelonin ovanpå. Häll över resten av såsen och strö över finriven parmesanost.
  5. Gratinera i ugnen tills det fått fin färg, ca 20 minuter. Garnera med sikrom och servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.