Lyxa till vardagspastan med lax, vin och sikrom i en ljuvligt god gratäng.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form ca 20x15 cm.
- Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare tillsammans med ägg och kör till en smet. Tillsätt grädde och mixa ihop. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen i en spritser och fyll cannelonin.
- Smält smör och fräs finhackad lök i någon minut. Tillsätt vin och låt det koka ihop till hälften. Tillsätt grädde och sjud i några minuter. Mosa ihop smör och mjöl och vispa ner i såsen. Sjud tills det tjocknar. Smaka av med peppar.
- Häll lite av såsen i botten på formen och lägg cannelonin ovanpå. Häll över resten av såsen och strö över finriven parmesanost.
- Gratinera i ugnen tills det fått fin färg, ca 20 minuter. Garnera med sikrom och servera med en god sallad.
Publicerat den
15 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar