Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cappuccinokakor

 
  • Serverar: 40-45 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

De går bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda cappuccinopåsarna i hetvattnet och rör om. Vispa smör och socker vitt och poröst Tillsätt äggula och den upplösta cappuccinot och vispa en kort stund. Blanda mjöl, kokkaffepulver och salt. Sikta ner det i smeten. Rör till en jämn deg. Låt degen stå i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 190-200 grader och klä bakplåtarna med bakplåtspapper. Dela degen i två delar och kavla ut degen. Stansa ut kakorna med ett runt kakmått ca 5-6 cm. Lägg 12-16 st på varje plåt och grädda i ca 10-12 minuter. Låt svalna på plåten en stund innan de flyttas till ett galler för att få kallna. Smält vit alt mörk choklad och bred chokladen på kakorna. Strö gärna lite strössel, kakao eller smält mörk choklad. Låt stelna. Tips: Gör en smörkräm med chokladsmak eller Nutella mellan två kakor. Doppa och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.