De här rutorna är mina absoluta favoriter. Mandel, osaltade jordnötter och valnötter går också bra att använda till dessa rutor. Rutorna får en amerikansk touch med jordnötter i kakan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Mal pekannötterna.
- Dela äggen i gulor och vitor i var sin skål. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
- Tillsätt vetemjöl, kakaopulver, pekannötter och det smälta matfettet i äggvispet.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten.
- Smörj en långpanna, 30 x 40 cm. Bred ut smeten i denna.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt den svalna något i formen.
- Gör glasyren: Blanda florsocker och cappuccinopulver i en skål. Tillsätt det vara vattnet. Rör till en slät glasyr.
- Bred glasyren över kakan. Låt den stelna något innan kakan skärs i rutor med en vass kniv.
- Ät och njut! Jag lovar att du inte blir besviken!
Publicerat den
28 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar