- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Cupcakes inspirerade av vår berömda piratkapten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader och sätt i muffinsformar i en muffinsplåt.
Hacka chokladen grovt.
Smält margarinet.
Blanda samman alla torra ingredienser.
Vispa äggen lätt och häll därefter i mjölken och det smälta smöret. Rör om.
Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i vätskan. Rör om tills mjölet är upplöst.
Häll i mörk rom och rör om.
Fördela smeten i muffinsformarna, ungefär 2/3 av formen ska vara fylld med smet.
Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen tills de är fasta och har fått fin höjd.
Låt svalna.
- Vispa smör, vaniljsocker, kokos, rom och en tredjedel av florsockret smidigt.
Vispa ner philadelphiaosten och sedan resten av florsockret i omgångar.
Spritsa glasyren på cupcakesen och dekorera med en chokladsnäcka och tuttifruttipärlor
- Yo Ho!
Publicerat den
20 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så otroligt goda! Den mörka romen är som pricken över i. Gäster älskade dem.
Dessa har blivit mina favorit muffin. Ett litet tips om man som jag inte gillar philadelphiaost i glasyr eller för att enklare göra dem laktosfria. Ta bort philadelphiaosten och öka (det laktosfria) smöret till 150g och minska florsockret till 260g så blir glasyren bra.
Riktigt goda och enkla att göra. Vilken god kombination av kokos och rom. Klart en femma.
Hej! ville fråga ifall det finns ngt annat jag kan använda istället för rom, eller kan man skippa den helt? De ser supersmarriga ut/Mvh Linda