Lagom söt mjuk botten fyllda med smakrik mascarpone frosting och toppad med härlig kolasås... Ljuvligt! Gick snabbt att göra tårtan eftersom den inte innehåller så många ingredienser, och den tog slut snabbare än det tog att baka den. För dem som inte har smakat mascarponeost, your missing out!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två formar och lägg åt sidan.
- Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget. Ha i honung och mjöl. Tillsätt sakta i mjölken.
Fördela smeten jämt i formarna och grädda i ca 45 minuter. Låt svalna. Skär bottnen i mitten (så det blir 4 delar sammanlagt, jag hade bråttom och hoppade över det som ni kan se, men nästa gång tänker jag göra det!).
- Frosting:
Vispa grädde och florsocker mjukt men ändå fast. Ha i mascarpone osten försiktigt med en sked. (Har du vispat grädden hårt innan du blandat i mascarponen så kommer grädden klumpa sig när du då ska ha i mascarponen.)
- Fyll varje lager med frostingen och ringla slutligen över kolasås.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
låter mumsigt!!! sara
Suupergod kola tårta. Frostingen är Mumsmums!