Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Caramel mascarpone layer cake

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Lagom söt mjuk botten fyllda med smakrik mascarpone frosting och toppad med härlig kolasås... Ljuvligt! Gick snabbt att göra tårtan eftersom den inte innehåller så många ingredienser, och den tog slut snabbare än det tog att baka den. För dem som inte har smakat mascarponeost, your missing out!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två formar och lägg åt sidan.
  2. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget. Ha i honung och mjöl. Tillsätt sakta i mjölken. Fördela smeten jämt i formarna och grädda i ca 45 minuter. Låt svalna. Skär bottnen i mitten (så det blir 4 delar sammanlagt, jag hade bråttom och hoppade över det som ni kan se, men nästa gång tänker jag göra det!).
  3. Frosting: Vispa grädde och florsocker mjukt men ändå fast. Ha i mascarpone osten försiktigt med en sked. (Har du vispat grädden hårt innan du blandat i mascarponen så kommer grädden klumpa sig när du då ska ha i mascarponen.)
  4. Fyll varje lager med frostingen och ringla slutligen över kolasås.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ovebrink 17 augusti 2008

    låter mumsigt!!! sara

  • Anja_ 23 januari 2011

    Suupergod kola tårta. Frostingen är Mumsmums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.