Carbonara

Jag har lagat carbonara hur många gånger som helst, och det är en av mina absoluta favoriträtter. Jag lagar den aldrig som man Ska laga den utan gör den istället på mitt sätt- mycket god, smakrik och krämig. Jag har beställt Carbonara i säkert 20 olika städer runtom på våran jord och har i alla år varit galen i denna rätt. Jag har också märkt att många inte ens har svartpeppar i sin carbonara, vilket är chockerande med tanke på att det är därifrån rätten fått sitt namn och man kan inte bara strunta i en sådan viktig ingrediens.

Jag vet inte om jag är ensam om att ha i vitlök i carbonara men för mig är det självklart. Prova det om du aldrig testat, det är supergott, och blir inte speciellt starkt. Jag lagar aldrig carbonara exakt lika från gång till gång utan höftar lite och framförallt lagar det med en stor nypa kärlek! På bilden ser inte carbonaran särskilt krämig ut, men jag kan lova dig att det är den!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: carbonara
Carbonara
Källa: Egen Bild
Uppladdad av: Ulrika91
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

500 g pasta, jag använder penne eller spaghetti
2-3 pkt bacon (á 140 g)
1-2 msk olivolja
1-2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2-3 dl matlagningsgrädde 15 %
1-2 dl vispgrädde 40 %
2 äggulor
2 dl fint riven parmesan
Svartpeppar
Fint hackad persilja till garnering

Betyg (61 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
40935
Sparat:
1391

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden, skär baconen i små bitar, lägg åt sidan, gör samma sak med löken. Skala vitlöksklyftorna och ta fram vitlökspressen.

Låt sedan pastan ligga kvar i durkslaget när du sköljt den och skölj ur kastrullen och ställ tillbaka på plattan( jag använder alltså ingen stekpanna utan bara kastrull, mest för att det blir mindre disk, det är lättare och jag är lite lat). Lägg i bacon i kastrullen och häll i olivolja i kastrullen för att snabba på processen. Rör om ofta. När baconen är av önskad krispighet, jag gillar exempelvis mina väldigt krispiga, häller du i den finhackade löken och steker den tills den är mjuk. Pressa i vitlöksklyftorna. Häll i matlagningsgrädde och koka upp, rör om och dra av från plattan. Blanda äggulor och vispgrädde i ett glas och häll sedan det i kastrullen. Rör ner parmesanen och sedan pastan. Krydda med mycket svartpeppar. Servera direkt. Smaklig måltid.

LIKNANDE RECEPT

Carbonara recept
Pasta alla carb..
över 2 månader
Spagetti Carbon
över 2 månader
Carbonara..
av jespers
över 2 månader
Kycklingpasta
över 2 månader
Nojjans falska ..
över 2 månader
Snabb carbonara..
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.