Carbonara med en lyxigare smak av rökt lax. I det här receptet är det bönpasta som är själva pastan. Den är glutenfri, proteinrik och snål på kolhydrater. En nyttigare carbonara helt enkelt!
Instruktioner
- Fänkålssallad:
- Ansa och strimla fänkålen tunt. Skala morötterna och skala sedan till breda "morotsnudlar" med en potatisskalare.
- Lägg fänkål och morötter i en skål med kallt vatten för att bli krispiga innan de läggs i dressingen. Blanda citronsaft och olivolja till dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
- Förbered carbonaran under tiden.
- Skala och finhacka löken. Vispa ihop äggulor, créme fraiche, salt och peppar. Blanda ner löken. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Häll av pastan men spara 1½ dl av pastavattnet (för 4 port) i kastrullen. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner äggblandningen. Blanda samman och vänd till en krämig carbonara. Dela laxen i mindre bitar.
- Låt fänkål och "morotsnudlarna" rinna av ordentligt, lägg dem i en skål. Häll dressingen över grönsakerna och vänd runt.
- Servera carbonaran med lax, riven parmesanost och fänkålssallad.
Publicerat den
26 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar