Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carbonnades Flamandes

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna klassiska köttgryta från Belgien har sitt ursprung i Flandern. Eftersom öltraditionen är gammal i landet och ölsorterna oräkneliga innehåller denna mustiga gryta just öl. Grytan reds med brödsmulor, i stället för mjöl, till önskad konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp fettet i en gryta och mjukstek löken tills den är ljust brun. Höj värmen och tillsätt köttet.
  2. Strö över mjölet och späd med ölen. Tillsätt kryddorna och sjud grytan i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  3. Tillsätt senapen. Rör ner brödsmulorna, lite i taget, till önskad konsistens. Blir grytan för tjock späds den med mer öl. Servera potatis och grönsaker till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.