Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carins sillsallad

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Smakar precis som när man var liten och den serverades på julens släktkalas. En klassiker! Hållbar 5-6 dagar i kylen. Är godast om den tillagas dagen innan den ska serveras. Jag rör ner grädden vid servering, men vill man ha en magrare variant så vispar man grädden och klickar på efter behag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj inläggningssillen och skär den i små bitar. Skär potatisen i små tärningar, likaså rödbetorna, äpplet och saltgurkan. Finhacka rödlöken. Blanda om. Krydda med vitpeppar, farinsocker och rödbetsspad. Blanda om igen. Låt stå kallt, gärna över natten.
  2. Vispa grädden. Koka äggen och klyfta dem. Garnera med äggklyftor och persilja. Klicka över grädden. (Jag brukar röra ner grädden innan jag garnerar med ägg och persilja.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.