Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carolinas tortilla

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spansk rätt. En stor favorit som jag ätit många gånger i Spanien. Räcker till 4 personer eller fler om den serveras som tapas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Låt den steka långsamt i sjudande olja som inte får bli för het. Finhacka löken och stek den med potatisen, salta. När allt är genomstekt så låt oljan rinna av.
  2. Vispa upp äggen lätt och blanda de uppvispade äggen med potatisen och löken. Stek i medelvarm panna med lite olivolja tills tortillan får färg. Vänd den sedan försiktigt med ett grytlock.
  3. Servera som tårtbitar eller i tärningar.
  4. Fyllningsförslag: Tonfisk, färsk sparris, tärnad lufttorkad skinka eller Chorizokorv är jättegott att blanda i tortilla. Blanda i den färsk eller stek det separat i olja, låt fettet rinna av och blanda ner i tortillan samtidigt som du blandar i äggen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.