Spansk rätt. En stor favorit som jag ätit många gånger i Spanien.
Räcker till 4 personer eller fler om den serveras som tapas.
Instruktioner
- Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Låt den steka långsamt i sjudande olja som inte får bli för het. Finhacka löken och stek den med potatisen, salta. När allt är genomstekt så låt oljan rinna av.
- Vispa upp äggen lätt och blanda de uppvispade äggen med potatisen och löken. Stek i medelvarm panna med lite olivolja tills tortillan får färg. Vänd den sedan försiktigt med ett grytlock.
- Servera som tårtbitar eller i tärningar.
- Fyllningsförslag:
Tonfisk, färsk sparris, tärnad lufttorkad skinka eller
Chorizokorv är jättegott att blanda i tortilla.
Blanda i den färsk eller stek det separat i olja, låt fettet rinna av och blanda ner i tortillan samtidigt som du blandar i äggen.
Publicerat den
25 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar