Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cartocciata Siciliana (Sicilianska piroger)

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Min fd svärmor på Sicilien, friterade pirogerna ofta och de var bara såå goda, hon gjorde dem också i ugn. Jag har inte lyckats så bra med att fritera dem, de öppnar sig för mig (misstänker för tjock deg) men i ugnen blir de fina, här är min fd. svärmors recept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Blanda ut jästen med den fingervarma mjölken, lägg i socker, blanda i mjölet lite i sänder, spar ca 1 dl till utbakningen, dela margarinet i mindre bitar och lägg i, till sist saltet, arbeta till en smidig deg: Låt jäsa 1 tim
  2. Fyllningen: Skär skinkan i små bitar 1x1 cm, kärna ur tomaterna, skärs sedan i 1x1 cm bitar och även mozzarellan i 1x1 cm kuber. Lägg allt i en skål och blanda. Blanda ner oliver och basilika, smaka av med peppar och salt.
  3. Pirogerna: Kavla ut degen tunt ca 2 mm tjock och ta ut cirklar 15 cm i diameter.
  4. Lägg ca 1 msk fyllning mitt på varje cirkel, fukta kanterna lätt. Vik upp en kant över fyllningen, så det bildats en halvmåne och nyp till ordentligt runt ytterkanten och vik in, den måste bli riktigt tätt.
  5. Fritering: Värm oljan till 180 grader, fritera 3-4 st i taget tills de blir gyllenfärgade runt om. Låt rinna av på hushållspapper. Eller: Sätt på ugn på 200 grader. Pensla pirogerna med ägg och grädda i mitten på ugn, i 15-20 min, tills dom fått vacker färg. Servera lätt avsvalnade med en god sallad och ett glas gott vin.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • ecsbane 8 augusti 2008

    Kanongoda piroger. Dessa kommer jag baka igen, de gick åt som smör i solsken. Mvh Birgitta

  • nataliep 25 september 2008

    Älskar dem bara ! Har ätit de i Serbien på en italiensk krog och där kallar de för PANZEROTTI. Hur som helst ...supergott!

  • marietta 18 december 2008

    MUMS!! Tusen tack for att du dela med dig av detta recept! Alla tyckte mycket om dessa och de var sa latta att gora att det kommer bli fler ganger. =)

  • death_eater 22 februari 2010

    Fantastiskt goda!! Dock bytte jag ut bifftomaterna mot en egen tomatsås som jag kokade ihop, då jag inte är så förtjust i varma tomater. Blev väldigt imponerad av degen!! Underbar!!!

  • nordan71 9 november 2012

    Lät gott! Tänkte göra dessa.Hur många piroger blir det?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.