Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cashewfrikadeller

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Ett underbart vegetariskt alternativ när du är sugen på något frasigt med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd i en bunke. Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn. Vänd ihop nötblandningen, lök, vitlök, ost, koriander och salt. Blanda till en jämn smet och forma till små bollar, de sväller vid tillagningen.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5-7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Värm smör och olja i en stekpanna och stek bollarna ca 3 minuter tills de fått fin färg.
  3. Servera gärna bollarna med nykokta nudlar, grönsaker och matyoghurt med lite sweet chilisås i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.